Soorten telefoonhoesjes bij Handymobile.nl

 

We weten het inmiddels allemaal, het zoeken naar een passend telefoonhoesje voor je smartphone is tegenwoordig niet altijd even makkelijk met de velen soorten, maten en kleuren hoesjes. Door het grote aanbod van winkels weet je echt niet meer waar je moet beginnen. Iedere site belooft wel weer dat zij de beste zijn op het gebied van telefoonhoesjes. Om het vinden van een smartphonehoesje voor jou een stuk makkelijker te maken hebben wij als Handymobile.nl onze telefoon hoesjes en screenprotectors onderverdeelt in categorieën. Onze smartphone producten zijn ondergebracht per merk en type smartphone zodat je alle soorten hoesjes die voor jouw toestel geschikt zijn in een oogopslag kunt vinden. Onze professionaliteit, een handigheid voor jou!

Handymobile.nl heeft een select aanbod aan telefoonhoesjes en smartphonehoesjes. In dit artikel vind je informatie over en uitleg van verschillende soorten hoesjes die wij aanbieden en direct leveren vanuit eigen voorraad. Dit maakt het mogelijk om binnen no time voorzien te zijn van de beste smartphone case die men maar kan vinden. Wat zijn nu eigenlijk de grootste verschillen tussen verschillende soorten smartphone hoesjes en welke past het beste bij jou als persoon? Wat voor soorten hoesjes kan je hier op de site allemaal vinden? En waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een smartphone hoesje? Aan de hand van antwoorden op diverse vragen is het mogelijk om een soort gsm hoesje te kiezen welke het beste is afgestemd op jouw behoeften en wensen. Dit maakt het al een stuk eenvoudiger om een goede aankoop te doen.

 

- Back covers

Wie de elegante vorm van zijn smartphone wil behouden, kan kiezen voor een back cover. Een back cover heeft zijn naam te danken aan het feit dat het voornamelijk de achterkant (en natuurlijk ook de zijkanten) van het toestel bedekt. Doordat vooral de achterkant wordt beschermd, blijft het design van je smartphone goed zichtbaar. Je smartphone wordt zo min mogelijk verzwaard door een back cover. Wil je goed bescherming wat niet ten kost gaat van het gebruiksgemak? Dan is de back cover een juiste keuze voor jou. Het is natuurlijk fijn dat het mooie uiterlijk van je telefoon zichtbaar blijft, maar als nadeel brengt dit met zich mee dat je beeldscherm vrijwel niet beschermd is. Een screenprotector kan hiervoor een goede oplossing bieden en is tevens zeer aan te raden voor een optimale bescherming van jouw smartphone. Groot voordeel van een back cover is dat je een stuk minder risico loopt op een kapotte telefoon bij eventuele valpartijen, zonder dat je hiervoor de kwaliteit van het design opoffert.

 

- Book case hoesjes

Een book case biedt allround bescherming voor je smartphone. Het beschermt je hele mobiele telefoon zoals de voorkant, achterkant en meestal ook alle zijkanten. Een book case heeft zijn naam te danken aan het feit dat de case is te openen als een boek, gewoon even openslaan. Het is niet nodig om je toestel uit de case te halen om hem te kunnen gebruiken. Een groot voordeel van een smartphone book case is dat men zich geen zorgen meer hoeft te maken om eventuele schade die ontstaat door sleutels. Dit blijkt namelijk een van de grootste oorzaken te zijn voor het ontstaan van krassen op het scherm. Doordat de sleutels los in de tas zitten komen er micro krassen op het smartphone scherm terecht, dit kan je met een dergelijk hoesje voorkomen. De meeste book cases beschikken over een aantal handige extra’s zoals bijvoorbeeld een sta functie waardoor je, je telefoon horizontaal kan vastzetten en gemakkelijk een filmpje kan bekijken. Ook zit er vaak een magneet in de book case, waardoor de flap stevig vast zit en daarmee ook meteen extra goede bescherming biedt. Misschien wel de meest belangrijke toevoeging is de optie om je pasjes te kunnen opbergen. De meeste book cases hebben speciale ruimtes om papiergeld en bankpasjes in op te slaan, dus je portemonnee kan je lekker thuis laten!

 

- Twee in één hoesjes

Een twee in één hoesje combineert een back cover met een book case voor een smartphone. Dit is namelijk een book case met een back cover die magnetisch vastzitten aan elkaar en de back cover die makkelijk te loskoppelen is van de book case door het eruit te klikken. Uiteraard wordt een twee in één hoesje iets dikker en moet je het steeds openklappen en eventueel uitklikken om met je smartphone aan de slag te kunnen. Gelukkig heeft een soortgelijk hoesje meer voordelen dan nadelen. Het beschermt je smartphone letterlijk aan alle kanten, de back cover is los te klikken van de book case wanneer je het maar wilt, er zitten bij deze hoesjes meestal ruimte voor pasjes en kan meestal als standaard worden gebruikt om bijvoorbeeld filmpjes te kunnen bekijken. Dit is een aanrader indien je zoveel mogelijk van je hoesje wilt uithalen, wel als gevolg dat je een deel van de elegantie/design van je smartphone inlevert. Een twee in één case is niet voor niets zo populair onder de telefoongebruikers.

 

- Wallet cases/Portemonnee hoesjes

Een wallet case, oftewel portemonnee hoesje, voor je smartphone is in principe hetzelfde als een book case, tevens werkt de flipfunctie ook op dezelfde manier als een twee in één case. Een wallet case heeft echter wel een groot voordeel ten opzichte van een book- of een twee in één case, bij een wallet case is er namelijk altijd ruimte voor jouw pasjes en meestal ook ruimte voor (vooral papier) geld. Dit is een prima optie voor iedereen die alles in één wilt hebben en kan mede hierdoor ook zijn portemonnee thuis laten liggen. Een kleine kanttekening is wel op zijn plaats. Het is wel handig te weten dat een wallet case bij actief gebruik, dus met veel pasjes en geld erin, niet altijd in je broekzak wil passen (ligt uiteraard aan het soort broek die je hebt) doordat het flink toeneemt in omvang en volume. Gaat je portemonnee hoesje je tas in? Dan hoef je je daar geen zorgen om te maken, en maakt dat deze wallet smartphone case misschien wel de juiste keuze voor jou is!

 

- Flip hoesjes

Zoals de naam het al zegt flip je een flip case open net zoals een book case, maar dan niet horizontaal van rechts naar links maar verticaal van boven naar beneden. De magneetsluiting aan de bovenzijde zorgt ervoor dat de flip goed dicht blijft zitten en op de juiste momenten veilig bescherming biedt. Een flip case hoesje zorgt voor volledige bescherming rondom je smartphone, voorkant, achterzijde en de zijkanten. De klep zit tijdens het bellen niet in de weg doordat het hoesje opent naar boven of (meestal toch wel naar) beneden. De klep is zoals gezegd verticaal te openen vanaf de voorzijde, in tegenstelling tot een book case die horizontaal opent naar een zijkant. Sommige flip hoesjes hebben ruimte voor pasjes en zelfs papiergeld en beschikken ze tevens over een (standaard) sta functie. Elk voordeel heeft natuurlijk ook een nadeel, zo kan de flip case af en toe in de weg zitten tijdens het bellen en/of het maken van foto’s.

 

- Bumper hoesjes

Een bumper case is een nauwe frame van (meestal) kunststof om de randen van jouw smartphone. Bumper cases beschikken over specifieke uitsparingen waardoor de knoppen van je telefoon altijd goed bereikbaar blijven en dus optimaal zullen werken. Een bumper case biedt wel alleen bescherming voor de randen, dus de zijkanten, boven- en onderkant van je smartphone. De voor- en achterkant blijven minimaal beschermd. Doordat een bumper case iets dikker is zal het wel lichte bescherming bieden wanneer je mobiele telefoon valt op een platte ondervloer, directe contact met de vloer kan in dit geval vermeden worden. Een voordeel hiervan is dat je telefoon zijn mooie design behoudt en makkelijker te gebruiken is omdat je niet hoeft te flippen, maar de kans op beschadiging van je telefoon blijft wel weer groter dan bijvoorbeeld bij een book-, twee- in één, of een flipcase. Een verstandige toevoeging voor tijdens het gebruik van jouw bumper case zijn screenprotectors om alsnog je scherm optimaal te beschermen tegen val-, stoot-, en/of krasschade. Weet je van jezelf dat je wel voorzichtig om kunt gaan met je telefoon, maar wil je geen onnodig risico lopen op beschadigingen dan is de bumper case echt iets voor jou.

 

- Pouches/Insteekhoesjes

Pouches worden ook wel insteekhoesjes genoemd. Het klassieke insteekhoesje is in de meeste gevallen universeel en te gebruiken voor bijna alle soorten mobiele telefoons, waarschijnlijk ken je hierdoor ook vast wel iemand met zo een soort insteekhoesje. Het insteekhoesje is eigenlijk een tasje of een zakje voor je smartphone. Een groot voordeel is dat het volledige bescherming biedt voor je smartphone zolang deze in de pouche/insteekhoesje zit. Wel is het zo dat je elke keer, wanneer je je smartphone wilt gebruiken, je smartphone met een trekkoord uit je insteekhoesje moet trekken, zelfs als je even wilt kijken hoe laat het is. Misschien niet echt ideaal voor jou als je veel gebruik maakt van je smartphone. Is bescherming belangrijker voor jou dan gebruiksgemak? Dan is dit de ideale keuze voor jou! Er zijn verschillende soorten insteekhoesjes verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en materialen. In meeste gevallen zijn deze telefoonhoesjes gemaakt van leder of kunstleder.

 

- TPU-siliconen hoesjes

Misschien wel dé populairste hoesjes soort die je kunt krijgen. Zoals de naam al zegt, zijn TPU-siliconen hoesjes gemaakt van TPU-materiaal of siliconen. TPU staat voor een fijn rubbersoort, oftewel voluit ‘’thermoplastische polyurethaan’’. TPU-siliconen hoesjes werken schokabsorberend, zodat bij een eventuele val de grootste klappen en stoten opgevangen worden. De hoesjes kennen een grote flexibiliteit, hierdoor zal het naadloos aansluiten op je telefoon en zal er niks worden verminderd aan het mooie design van jouw smartphone. Beide hoesjes zijn lichtgewicht en erg flexibel. Het voornaamste verschil tussen de hoesjes heeft te maken met de flexibiliteit: siliconen hoesjes zijn wat flexibeler dan TPU-hoesjes, deze zijn wat steviger en bieden evenals iets meer bescherming. Door het flexibele design zal je de knoppen zonder probleem kunnen gebruiken. Tijdens het gebruik zal je niet eens merken dat er een TPU silicone case om jouw telefoon heen zit.

 

- Hardcase hoesjes

Zoals je misschien al voelt aankomen zijn hardcases gemaakt van zeer harde kunststof. Hardcases lijken meestal erg op TPU hoesjes, maar zijn dus niet flexibel maar precies passend op jouw toestel. Alle uitsparingen zijn uiteraard nauwkeurig aangebracht, zodat jij jouw smartphone gewoon optimaal kunt blijven gebruiken. Een groot voordeel van een hardcase is dat deze cases je extra grip bieden, wat ongelukkige valpartijen kan voorkomen! Wel fijn in dit geval, aangezien een hardcase de voorkant van je toestel niet optimaal beschermt. Een screenprotector is evenals weer een prettige toevoeging bij het gebruik van een hardcase. Ook is het fijn dat hardcases verkrijgbaar zijn in allerlei kleuren en varianten. Stijlvol kunststof, kwalitatief leder/leer, kleurrijke houten varianten of moderne afwerkingen met aluminium: er zijn oneindig veel variaties in modellen en materialen. Ook qua functionaliteiten: hardcases met een externe accu, Qi receivers om draadloos te kunnen opladen of gewoon een waterdicht variant? Alles mogelijk, dus genoeg om uit te kiezen volgens je eigen wensen!

 

- Armor case hoesjes

Armor cases, oftewel rugged cases, staan wel bekend om hun levensreddende capaciteit bij valschades. Armor cases zijn vrijwel altijd gemaakt van speciaal schokbestendig materiaal . Hoewel dit vaak prijzige hoesjes zijn, kunnen deze hoesjes je veel besparen op reparatiekosten als gevolg van een valpartij. Het verschilt wel per hoesje van hoe hoog je je toestel kunt laten vallen, dus kijk dit even na. Wil je maximaal beschermd zijn of mocht je op de bouw werken dan is dit de smartphone case voor jou, dankzij een armor case krijg je nooit meer te maken met valschade. Mede door deze eigenschappen zijn deze hoesjes meestal wat dikker en grof in je hand en broekzak. Wel handig om rekening mee te houden tijdens het kiezen van je ideale hoesje!

 

- Waterdichte smartphonehoesjes

De naam verklapt het al: met waterdichte hoesjes bescherm je je telefoon tegen water. Meeste smartphones zijn inmiddels al (deels) waterdicht. Maar in de meeste gevallen gaat het om een beperkte tijd en diepte. Met een waterdichte hoesje ga je net een stap verder, waardoor je je helemaal geen zorgen meer hoeft te maken over je smartphone tijdens het filmen onder water! Deze hoesjes zijn voorzien van een speciale waterdichte screenprotector waardoor je toestel goed te bedienen is, zowel in als onder water. Deze hoesjes hebben ieder een eigen IP-certificering, wel handig om te checken zodat je weet hoelang en hoe diep je onder water kunt gaan. Hebben deze hoesjes verder geen nadeel? Enkel dat de hoesjes met deze functionaliteit vaak een vorm hebben van een waterdicht opbergzakje, niet bepaald chique dus.

 

- Battery case hoesjes

Deze hoesjes hebben een dubbele werking: namelijk het beschermen van je telefoon en het verlengen van je batterijduur. De hoesjes zijn voorzien van een ingebouwde batterij, hierdoor kan je lekker makkelijk de hele dag doorkomen zonder je te haasten naar een stopcontact. De batterij laadt je gewoon op zoals je gewend bent met je telefoon, door middel van het oplaadkabeltje van je telefoon. In sommige gevallen is draadloos opladen ook mogelijk. En alles behalve onlogisch, de batterij neemt extra ruimte in beslag wat ertoe lijdt dat deze hoesjes wat groter en zwaarder zijn ten opzichten van de meeste andere hoesjes. Als je merkt dat je aan het eind van de dag vaak met een lege smartphone zit dan is een battery case een uitstekende aankoop om te doen.

 

- EXTRA: screenprotectors

In het artikel hebben we het een paar keer gehad over een screenprotector als aanvulling voor bij je hoesjes. Maar wat is een screenprotector eigenlijk? Een screenprotector is simpel gezegd een extra laagje ‘’huid’’ dat je over het beeldscherm van je telefoon bevestigd. Deze extra laagje heeft helemaal geen invloed op de gevoeligheid van je touchscreen, deze blijft even goed functioneren zoals je gewend bent. Bij sommige hoesjes – die de beeldscherm van je smartphone niet compleet bedekken of beschermen – is een screenprotector zeer aangeraden. Hierin heb je twee keuzes, je kunt namelijk kiezen tussen een plastic screenprotector en een glazen screenprotector. Heel simpel gezegd: de plastic screenprotector valt minder op, maar de glazen screenprotector biedt een betere bescherming. Glas moet wel sneller vervangen worden, wanneer deze immers kapot is gegaan door een valpartij wil je er zo snel mogelijk een nieuwe laag op hebben. Dit zorgt voor maximale bescherming. Wil je meer weten over screenprotectors en de verschillen tussen een plastic en glazen variant? Lees hier onze speciale artikel over screenprotectors!

 

- EXTRA: merk telefoon accessoires

Bij je keuze voor een hoesje of telefoon accessoire is het belangrijk om ook bewust te kiezen voor een bepaald merk. Sommige merken zijn wat duurder, maar dan heb je ook wat. Deze merken staan dan voornamelijk bekend om de hoogwaardige kwaliteit of om het prachtige design. Andere zijn weer wat goedkoper, echter gaan deze niet even lang mee als de duurdere varianten. Een juiste keuze maken? Lees hier de verschillen tussen diverse merken en de prijs-kwaliteitsverhouding die ze aanbieden!

 

 

Waarom Handymobile.nl?

Simpel, wij weten dat het jouw toestel je dierbaar is. Daarom geven wij onze pakketten zo snel mogelijk af bij PostNL zodat bestelling zo snel mogelijk in huis is, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jouw smartphone mooi in zijn nieuwstaat blijft! Gratis verzending is tegenwoordig de standaard, dat vinden wij bij Handymobile.nl in ieder geval zo. Daarom worden alle bestellingen gratis verzonden! Mede om deze redenen, beoordelen onze klanten ons met een 9.5!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »