Soorten screenprotectors bij Handymobile.nl

Je smartphone is op de dag van vandaag natuurlijk onmisbaar. Iedereen is verbonden, van Whatsapp tot aan Facebook. Je kunt nu eenmaal niet meer zonder. Daarom wil jij je smartphone optimaal beschermen. Een screenprotector is dan erg belangrijk. In dit artikel zal lees je alles over verschillende soorten screenprotectors zodat jij de beste keuze kunt maken. Dit zorgt ervoor dat je op de meest optimale manier beschermd zult zijn.

 

Waarom een screenprotector?

Een screenprotector is een extra laagje ‘’huid’’ dat je over het beeldscherm van je smartphone plaatst. Hiermee bescherm je je smartphone scherm tegen krassen en vuil. Dit gebeurt zonder dat de gevoeligheid van je touchscreen in gevaar komt. Screenprotectors voor smartphones zijn te verkrijgen in glazen of plastic varianten. Deze verschillen onderling nogal van elkaar, voor iedereen is er dan ook een ander soort smartphone screenprotector die aan zal sluiten bij jouw telefoongebruik. Wat past het beste bij jou? Laten we dat eens even bekijken, wel zo prettig om de verschillen te weten.

 

Plastic screenprotectors

De plastic screenprotectors zijn waarschijnlijk de meest bekende soort screenprotectors die er te vinden zijn. Deze variant is gemaakt van een zeer dunne laag transparant kunststof met een magnetische plakzijde welke aan het scherm hecht. Het is een vaak een voordelig optie die zijn werk prima verricht. Een plastic screenprotector zie je vrijwel niet zitten, dit zorgt er dan ook voor dat je geen last ondervindt van de screenprotector tijdens het gebruik van je toestel. Door de geringe dikte krijg je tevens geen last van een dikker scherm. Echter is een folie niet het sterkste materiaal, waardoor harde stoten of krassen alsnog door kunnen dringen tot het beeldscherm van je smartphone. Ook is het aanbrengen wat lastiger en is de kans op bubbels vrij groot. Het is een goedkope manier om jouw telefoon te beschermen, maar wanneer je maximaal beschermt wilt zijn dan zal je toch wel degelijk moeten kiezen voor de glass screenprotectors.

 

Glazen screenprotectors

Voor de populairste smartphones hebben wij glazen screenprotectors, ook wel Tempered Glass genoemd. Deze variant is gemaakt van een zeer dunne laag echt gehard glas. Doordat het is gemaakt van gehard glas, biedt het ook meer bescherming voor je smartphone scherm ten opzichte van een plastic screenprotector. Evenals voelt het scherm nog natuurlijker aan dan bij een plastic smartphone screenprotector. Hierdoor merk je geen verschil tijdens het swipen, slepen en vegen over het scherm. Tijdens het plaatsen van je glazen screenprotector heb je ook minder kans op bubbeltjes. Dus een beter optie dan de plastic variant? Waarschijnlijk wel, maar het doet wel iets meer pijn in je portemonnee.

Kies de soort screenprotector voor smartphones die dus het beste aansluit bij jouw wensen voor de bescherming. Een glazen screenprotector is sterker, maar gelijk ook een stuk duurder. Een plastic screenprotector kost minder maar beschermt dan ook minder. Dit is een afweging die je zelf zal moeten maken. Gelukkig zijn er meer dan genoeg mobiele telefoon screenprotectors te vinden op de site, er is dus keuze genoeg!

 

 

Even samengevat:

Verschillen screenprotectors

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »