Soorten screenprotectors

Een overzicht van alle soorten screenprotectors bij Handymobile.nl

Je smartphone is op de dag van vandaag natuurlijk onmisbaar. Daarom wil jij je smartphone optimaal beschermen. Een screenprotector is dan erg belangrijk. In dit artikel zal ik je alles vertellen over verschillende soorten screenprotectors zodat jij de beste keuze kunt maken.

Waarom een screenprotector?

Een screenprotector is een extra laagje ‘’huid’’ dat je over het beeldscherm van je smartphone plaatst. Hiermee bescherm je je smartphone scherm tegen krassen en vuil. Dit gebeurt zonder dat de gevoeligheid van je touchscreen in gevaar komt. Screenprotectors zijn te verkrijgen in glazen of plastic varianten. Wat past het beste bij jou?

Plastic screenprotectors

De plastic screenprotectors zijn waarschijnlijk de meest bekende soort. Deze variant is gemaakt van een zeer dunne laag transparant kunststof met een magnetische plakzijde welke aan het scherm hecht. Het is een vaak een voordelig optie die zijn werk prima verricht. Echter is een folie niet het sterkste materiaal, waardoor harde stoten of krassen alsnog door kunnen dringen tot het beeldscherm van je smartphone. Ook is het aanbrengen wat lastiger en is de kans op bubbels vrij groot.

Glazen screenprotectors

Voor de populairste smartphones hebben wij glazen screenprotectors, ook wel Tempered Glass genoemd. Deze variant is gemaakt van een zeer dunne laag echt gehard glas. Doordat het is gemaakt van gehard glas, biedt het ook meer bescherming voor je smartphone scherm. Evenals voelt het scherm nog natuurlijker aan dan bij een plastic screenprotecor. Hierdoor merk je geen verschil tijdens het swipen, slepen en vegen over het scherm. Tijdens het plaatsen van je glazen screenprotector heb je ook minder kans op bubbeltjes. Dus een beter optie dan de plastic variant? Waarschijnlijk wel, maar het doet wel iets meer pijn in je portemonnee…

Even samengevat:

Verschillen screenprotectors

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »